Share This Article

Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης του γραφείου εάν δεν μπορεί να φέρει τους συναδέλφους πιο κοντά; Μετά από αρκετούς μήνες παγκόσμιας πανδημίας, συνειδητοποιήσαμε την πραγματική αξία του γραφείου, έπειτα από την απουσία μας από αυτό.

 

Σύμπνοια & Ομαδικότητα

Σίγουρα, το γραφείο πρέπει να παρέχει τα εργαλεία και την τεχνολογία που προάγουν την παραγωγικότητα, αλλά κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως δεν έχουν σταθεί μέχρι εκεί. Αναγνωρίζουν ότι η αξία μιας εταιρεία ή ενός οργανισμού, προέρχεται από τους ανθρώπους τους και την ικανότητά τους να συν-δημιουργούν και να συνεργάζονται. Μερικές φορές ήταν η έμπνευση που δεν ξέρατε ότι χρειαζόσασταν, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για ένα καφέ με ένα συνάδερφο,  που πυροδότησε την επόμενη μεγάλη ιδέα. Σωστά;

 

Καθώς θα επιστρέφουμε στο γραφείο, όπου η κανονικότητα θα έχει επαναπροσδιοριστεί, ο σχεδιασμός του χώρου θα αλλάξει, αλλά η ανθρώπινη φύση δε θα αλλάξει. Θα αναζητήσουμε νέους, καλύτερους τρόπους για να είμαστε μαζί. Και εδώ είναι που έρχεται η Extremis, η οποία πριν δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο επίπλου εξωτερικού χώρου, παρατηρεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και αποτυπώνει αυτή τη συμπεριφορά, σε ένα νέο σχέδιο.

 

Μέρος του νέου γραφείου θα επεκταθεί και στον εξωτερικό χώρο, έξω από τους τέσσερις τοίχους του κτιρίου. Με έναν υπαίθριο χώρο εργασίας, προσφέρετε μια υγιή και φυσική επέκταση στο παραδοσιακό γραφείο, ενώ παράλληλα αποτελεί πραγματικό πλεονέκτημα για κάθε χώρο εργασίας.

 

 

Είτε δημιουργήσετε ένα ασφαλές μέρος για συγκέντρωση,  μεσημεριανό γεύμα, είτε προσφέρετε ένα υγιές μέρος για εργασία στο ύπαιθρο, σκεφτείτε τα ακόλουθα στοιχεία για να δημιουργήσετε τον ιδανικό υπαίθριο χώρο εργασίας:

 

 

Όρια με Αισθητική

 

Σε κανέναν δεν αρέσει να εργάζεται σε έναν τεράστιο ανοιχτό χώρο. Μας αρέσει να έχουμε έπιπλα, φυτά ή τουλάχιστον μερικούς συναδέλφους με φρέσκο καφέ κοντά. Αυτό δημιουργεί ένα ζωντανό και άνετο περιβάλλον και κατ’ επέκταση πιο παραγωγικό. Έτσι, για να επικεντρωθείτε στη εργασία σας, θα χρειαστείτε ορισμένα όρια. Η δημιουργία ενός κάπως ιδιωτικού, αλλά παράλληλα και ευπρόσδεκτου χώρου γίνεται εύκολα με Sticks. Διαχωριστικά χώρου με μια φυσική αίσθηση, παρέχοντάς μας το ασφαλές κουκούλι που χρειαζόμαστε,  για να απαντήσετε τα e-mail σας με ηρεμία, ένα προς ένα.

 

 

 Δημιουργία σκιάς

 

Οι ομπρέλες είναι ιδανικές για τη δημιουργία σκιάς. Η εργασία σε εξωτερικούς χώρους έχει πολλά οφέλη, αλλά το να φαίνεσαι λίγο αστείο ενώ μισοκλείνεις τα μάτια σου για να αποφύγεις τον ήλιο ενώ έχεις meeting στο ZOOM δεν είναι και ότι καλύτερο. Υπάρχουν πολλά μοντέλα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, από στρογγυλά ή ορθογώνια σχέδια έως cantilever-style ομπρέλες.

 

 

Καθίσματα για κάθε ανάγκη

 

Οι πολλές και διαφορετικές θέσεις εργασίας αυξάνουν την παραγωγικότητα και ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους έξω χωρίς κανένα πρόβλημα. Είτε πρόκειται για ένα μακρύ τραπέζι & καρέκλες, με τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους για λίγες ώρες, είτε για ένα meeting, εξερευνήστε διάφορες θέσεις και ιδέες για το υπαίθριο γραφείο από την Extemis, για να προσφέρετε στην ομάδα σας, ποικιλία και επιλογές. Αυτό θα σπάσει την τυπική ανθυγιεινή ρουτίνα γραφείου. Και αυτό είναι κάτι που μας ωφελεί όλους!

 

Πηγή άρθρου: Extremis

Ανακαλύψτε περισσότερα Outdoor Solutions, εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2112120820 ή μέσω e-mail στο info@ekahellas.com

Share This Article