Share This Article

Πώς η Steelcase - Office Furniture Solutions, Education & Healthcare, αναδιαμόρφωσε το Learning and Innovation Centerτης, για να διασφαλίσει ένα ασφαλές χώρο εργασίας κατά την επιστροφή των υπαλλήλων της.

 

 

Καθώς η κρίση COVID-19 έχει επηρεάσει τις καθημερινές μας συνήθειες είναι λογικό να επηρεάσει και να απασχολήσει και τον εργασιακό τομέα. Πλημμύρα ερωτήσεων προκύπτουν αναπόφευκτα, για το πώς οι οργανισμοί σχεδιάζουν να φέρουν τους υπαλλήλους τους πίσω στο γραφείο. 

Ενώ οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι διαφορετικές για κάθε εταιρεία, κουλτούρα και πολιτισμό, μια ομάδα της Steelcaseστο κέντρο Learning and Innovation Center (LINC) στο Μόναχο, μελέτησε την «επιστροφή στην εργασία» με ανθρωποκεντρική προσέγγιση που συνδυάζει τις τελευταίες πληροφορίες από παγκόσμιους εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας.


Η ομάδα του LINC, προετοιμασμένη με στατιστικά στοιχεία και με τον παλμό των αναγκών για υγειονομική ασφάλεια των εργαζομένων, ανέπτυξε αρχές σχεδιασμού, πρωτόκολλα και νέα προϊόντα που επιτρέπουν μια ζεστή και ασφαλή υποδοχή στους εργαζόμενους κατά για την επιστροφή τους στο χώρο εργασίας.

 

 

 

 

Διαχωριστικά

Οι ομάδες σχεδιασμού, μηχανικής και Marketing της Steelcase έσπευσαν άμεσα, λανσάροντας τοSteelcase Shielding Solutions, μια συλλογή διαχωριστικών που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να αναδιαμορφώσουν υπάρχοντες χώρους.

Αυτά τα διαχωριστικά πάνελ προστέθηκαν στον ανοιχτό χώρο εργασίας, επιτρέποντας στους συναδέλφους να συνεργάζονται χωρίς άμεση, face-to-face αλληλεπίδραση.

Το Steelcase Shielding Solutions είναι ένας γρήγορος τρόπος με χαμηλό κόστος που μπορεί να μεταμορφώσει μια ήδη υπάρχουσα θέση εργασίας σε ένα ασφαλές μέρος.

 

 

 

 

 

 

 

Προσωρινά Corbonscreens της σειράς Steelcase Shielding Solutions, προστέθηκαν για να δημιουργήσουν επιπλέον διαχωρισμό σε περιοχές όπου δεν ήταν δυνατή η επίτευξη της απαραίτητης απόστασης.

 

 

Άλλα προϊόντα όπως το Lagunitas Focus Nook και Lagunitas Lounge παρέχουν καταφύγιο στους εργαζόμενους ενός Open Plan γραφείου.

Γεωμετρία

Τα έπιπλα σε κοινόχρηστους χώρους είναι συχνά ανεξάρτητα και μπορούν εύκολα να μετακινηθούν για να εξυπηρετήσουν τις αναγκαίες αποστάσεις, να αναδιατάσσονται για να αλλάζουν θέση ή να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας.
 


Για να μειώσει τις αλληλεπιδράσεις face-to-face, η Steelcase επαναπροσδιορίζει τους σταθμούς εργασίας σε γωνίες 90 μοιρών. Τα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος γραφεία  και οι οθόνες ελεύθερης τοποθέτησης ( freestanding screens ) προσθέτουν επιπλέον προστασία, αποτρέποντας τις προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ατόμων που κάθονται ακριβώς απέναντι ή κοντά.

 

Η συλλογή Steelcase Flex σε διαχωριστικά καιHight- adjustableγραφεία, προσφέρει τη βέλτιστη λύση για διαχωρισμό και προστασία στις ομάδες και τα άτομα που εργάζονται σε διάταξη γραφείου OpenPlan.

Steelcase Flex Electric Height-Adjustable Office Desk

 

Steelcase Flex Acoustic Boundary Wall Panels

 

Υποστηρίζοντας την κοινωνική συναναστροφή με ασφάλεια - WorkCafé

 

Το WorkCafé είναι η καρδιά του LINC. Είναι ένα μέρος όπου άτομα από όλη την εταιρεία συναντώνται για να συνεργαστούν. Τα αποτελέσματα της έρευνας των εργαζομένων ήταν σαφή: Η κοινωνική αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους ήταν ο νούμερο ένα λόγος που οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο.

Προϊόντα στη φωτογραφία: Steelcase Flex Freestanding Screens & Lagunitas lounge sitting

 

Τα WorkCaféαναδιαμορφώθηκαν με τραπέζια και ατομικές καρέκλες και σκόπιμα τοποθετήθηκαν φυτά με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσουν στη δημιουργία διαχωριστικών που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να συναντιούνται και να εργάζονται σε ασφαλή απόσταση.

 

 

Smart + Connected Technology

 

Η Steelcase συμπεριέλαβε επίσης την τεχνολογία βίντεο με τη δυνατότητα να κρατάει τις ομάδες συνδεδεμένες, όταν δεν μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

 Τα συστήματα προγραμματισμού όπως το RoomWizard Booking system, επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν κράτηση δωματίων για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και η σήμανση πληρότητας σε κάθε ρύθμιση επιτρέπει στους εργαζόμενους να γνωρίζουν πόσα άτομα μπορούν να είναι σε ένα χώρο, κάθε φορά με ασφάλεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σταθμοί υγιεινής

Σταθμοί υγιεινής έχουν τοποθετηθεί σε όλο το LINC για να διατηρείται το γραφείο όσο το δυνατόν πιο καθαρό και ασφαλές. Η εταιρεία επιταχύνει επίσης την επένδυσή της για να αντικαταστήσει συσκευές με στόχο την άψογη παροχή προστασίας (π.χ. βρύσες, σαπούνι κ.λπ.) και πραγματοποιεί αλλαγές στα συστήματα HVAC όπως αυτό απαιτείται από τα πρωτόκολλα υγιεινής για τη βελτίωση του αερισμού.

Οι αλλαγές που έγιναν στο LINC δείχνουν πώς μπορεί να εξισορροπηθεί αποτελεσματικά η ανάγκη για ασφάλεια και υγιεινή χωρίς να διακυβεύεται ο σχεδιασμός του χώρου ή η απόδοση των εργαζομένων.

 

Πηγή άρθρου: Steelcase Office Furniture Solutions

 

Share This Article