Steelcase
close X
Steelcase - EKA Hellas

Place matters.

When you bring people together in spaces that best support their needs – where they work, learn and heal – they will be more satisfied, productive and creative.

Together, Steelcase and EKA Hellas SA can share the leading insights, smart solutions and innovative products to transform your spaces and inspire and engage those who use them. Visit Steelcase to learn more.

Visit Steelcase to learn more

▲ TOP
EKA Hellas

Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που προσδίδουν Homey αισθητική στο χώρο εργασίας

29
Jul
2021

Το νέο μοντέλο εργασίας προβλέπεται υβριδικό, ενώ αυτό ενδέχεται να φανεί ευεργετικό σε πολλούς, μπορεί εξίσου να θέσει νέες προκλήσεις για το πώς συνεργαζόμαστε όταν είμαστε χώρια από τους συνεργάτες μας, σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

 

Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται ένα Workcafé. Η καφετέρια και το εστιατόρια της εταιρείας φέρνει κοντά τις ομάδες, όπου αρκετές φορές, γεννιούνται οι πιο καλές ιδέες. Τα προϊόντα της εικόνας είναι τα Potrero415  Conference  Room  &  Meeting  Table από την  Coalesse

 

 

 

Πώς λοιπόν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι υβριδικοί χώροι εργασίας υποστηρίζουν πραγματικά την παραγωγικότητα μας, τη επικοινωνία με την ομάδα μας και την ένταξη των εργαζομένων μέσα σε αυτούς;

Εκτός από τα συστήματα επικοινωνίας που απαιτούνται για την επικοινωνία απομακρυσμένων συνεργατών και πελατών και την επαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και ο χώρος εργασίας.  Ένα υβριδικό γραφείο, πρέπει να έχει “ψυχή” και σπιτική ατμόσφαιρα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Η καλή συνεργασία των ομάδων, το “bonding” και η καλή επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων δοκιμάζονται και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το περιβάλλον.

 

Τι πρέπει να σκεφτούμε για να ενισχύσουμε τη Homey αισθητική σε ένα χώρο εργασίας, όπου θα περιλαμβάνει digital συστήματα απομακρυσμένης εργασίας αλλά και part-time συνεργάτες;

Η σπιτική αίσθηση στο χώρο εργασίας, αντικατοπτρίζει την επίγνωσή μας για ανάγκη επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, τόσο με τους γύρω μας, όσο και με το χώρο που μας περιβάλει. Παράλληλα αποκαλύπτει την ανάγκη των ανθρώπων να εργαστούν σε ένα περιβάλλον το οποίο εκτιμά πολλαπλές διαστάσεις – φυσικές, κοινωνικές, συναισθηματικές και γνωστικές.

 

Ένας θεμελιώδης τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι συνδέονται με το περιβάλλον του γραφείου τους είναι μέσω της σωματικής και συναισθηματικής άνεσης.

Σύμφωνα με τον John Hamilton, τον διευθυντή σχεδιασμού της εταιρείας Coalesse,  οι λεπτομέρειες κατά το σχεδιασμό ενός χώρου εργασίας, παίζουν μεγάλο ρόλο. «Όταν ένας χώρος λαμβάνει υπόψη τη φυσική άνεση του ατόμου, ενσωματώνοντας λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την απαλότητα των υφασμάτων, την καμπυλότητα των επίπλων, τα υλικά τους και πώς αυτά αγγίζουν το σώμα μας, η σχέση που χτίζουμε με αυτόν τον χώρο είναι πολύτιμη», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όταν τα αντικείμενα είναι διατεταγμένα με τρόπο να ενθαρρύνουν τις κοινωνικές συνδέσεις, το περιβάλλον προάγει την αλληλεπίδραση των ανθρώπων και συνεπώς βελτιώνει τις σχέσεις και την εργασιακή κουλτούρα. Ο χώρος που απεικονίζεται εδώ, περιλαμβάνει το Viccarbe  Davos  Lounge  Seating  της  Coalesse, το οποίο αποτελεί παράδειγμα αυτής της αρχής.

 

Το προσιτό και με σπιτική αίσθηση περιβάλλον κατά στο σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων εργασίας, δημιουργεί επίσης μια αίσθηση καλωσορίσματος – μια ποιότητα άνεσης, που ενισχύει τη δημιουργική σκέψη και την παραγωγική συνεργασία. Οι cozy, φιλόξενοι χώροι μπορούν να αναζωογονήσουν άτομα και ομάδες, βοηθώντας τους ανθρώπους να αισθάνονται οι εαυτοί τους, να αισθάνονται σας το σπίτι τους ενώ εργάζονται. Τέλος, μπορούμε να προωθήσουμε τη “homey ” αίσθηση στο σχεδιασμό γραφείου ακούγοντας τι θέλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι.  Πώς αλλάζουν οι ανάγκες τους. Τι θα μπορούσε να διευκολύνει τις μελλοντικές τους προκλήσεις. Μόνο με την ακρόαση, μπορούμε να ανταποκριθούμε με σχετικές, ανθρωποκεντρικές λύσεις. Όταν επιδιώκουμε το “Homey” κατά το σχεδιασμό, ενισχύουμε την αίσθηση σύνδεσης και wellbeing στο χώρο εργασίας.

 

Πηγή άρθρου: Coalesse

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2112120820 ή μέσω e-mail στο  [email protected]

Need help optimizing your workspace?
Related articles