Steelcase
close X
Steelcase - EKA Hellas

Place matters.

When you bring people together in spaces that best support their needs – where they work, learn and heal – they will be more satisfied, productive and creative.

Together, Steelcase and EKA Hellas SA can share the leading insights, smart solutions and innovative products to transform your spaces and inspire and engage those who use them. Visit Steelcase to learn more.

Visit Steelcase to learn more

▲ TOP
EKA Hellas

Μοκετα – Ηχοαπορροφηση – Open Plan: 3 λεξεις που συνδεονται αμεσα!

9
Jan
2020

 

Όσο και αν οι απόψεις διίστανται αναφορικά με το τι κάνει ένα περιβάλλον εργασίας ιδανικό είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι ανεπιθύμητοι θόρυβοι σαφώς και δεν αποτελούν μέρος της εξίσωσης.

 

Καθώς η εργασία σε ανοιχτά γραφεία έχει εδραιωθεί, το πρόβλημα της ελλιπούς ηχοαπορρόφησης έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Κατ΄επέκταση ο αντίκτυπος που έχει ένα περιβάλλον με έντονο θόρυβο τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική ισορροπία του εργαζόμενου είναι πολύ σημαντικός. Γραφεία με έντονους ήχους αποσυντονίζουν τους εργαζόμενους, αυξάνουν τα επίπεδα άγχους, αποπροσανατολίζουν και δεν τους αφήνουν να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντα τους.

 

 

Σύμφωνα με έρευνες οι πιο συνήθεις θόρυβοι που αποσπούν την προσοχή είναι οι ομιλίες στο τηλέφωνο και οι συνομιλίες μεταξύ των συνεργατών μέσα σε ένα γραφείο. Παρόλο που η εργασία σε ανοιχτούς χώρους είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και προάγει τη συνεργασία, εντούτοις έρευνα του Harvard αποδεικνύει ότι χώροι που δεν πληρούν προδιαγραφές ηχοαπορρόφησης μπορούν να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα στην αποδοτικότητα του εργαζόμενου. Επίσης τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήχθη από την Interface μαρτυρούν πως ενώ το 1/3 των εργαζομένων προτιμούν να εργάζονται σε ανοιχτά γραφεία παρόλα αυτά μόνο το 31% των εργοδοτών προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για επαγγελματικά τηλεφωνήματα και συνομιλίες.

 

 

Υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για να μειωθεί ο θόρυβος σε ένα περιβάλλον. Ένας από αυτούς είναι η χρήση μοκέτας, τα ηχοαπορροφητικά οφέλη της οποίας εκμεταλλεύονται οι σχεδιαστές και επενδύουν σε αυτή τοποθετώντας τη σε χώρους συνεργασίας και συνεδριάσεων. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αναφορικά με την ηχοαπορρόφηση είναι αξιοσημείωτα και τα ίδια οφέλη παίρνουμε ακόμα και από πιο σκληρές επιφάνειες όπως αυτές του βινυλικού. Σε πολυσύχναστους χώρους όπου η ανθεκτικότητα και η αντιολισθητική δράση θεωρούνται μεγάλο προσόν το βινυλικό δάπεδο είναι μία ασφαλής και ενδεδειγμένη επιλογή που σε συνδυασμό με τη μοκέτα δίνει ένα σχεδιαστικά φίνο αποτέλεσμα.

 

 

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη και έχοντας ως γνώμονα το «ευ ζην» του εργαζόμενου το να μειωθούν παράγοντες που δυσχεραίνουν την εργασία, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο θόρυβος, μας οδηγεί όλο και πιο κοντά σε συνθήκες παραγωγικής και ευχάριστης εργασίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες η ΕΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Interface στην Ελλάδα, είναι εδώ να σας βοηθήσει!

 

Πηγή: https://blog.interface.com/sound-advice-open-office-design/ 

Need help optimizing your workspace?
Related articles